informacije i poručivanje: 021-553-594, magichome@magichome.rs

Štapni mikser- mega zvezda svake kuhinje

Objavljeno: Saveti u kuhinji

Za šta vi najčešće koristite štapni mikser? Da li je to isključivo za pripremu krem-supa, smutija i pasiranje voća i povrća? Mi vam donosimo nekoliko veoma korisnih saveta i novih načina da koristite svoj štapni mikser.

Štapni mikser je omiljeno kuhinjsko pomagalo mnogih domaćica širom sveta, ali njegova upotreba se obično ograničava na supe i šejkove. Prednost štapnog miksera je u tome što u mnogo slučajeva može da zameni veliki multipraktik, puno je jeftiniji, lakši za upotrebu i zauzima manje prostora.
Rešite se grudvica
Ako vaš umak za pečenje ili krem za kolače imaju grudvice, ne treba da palite obični mikser već problem rešite sa štapnim. Ukoliko štapni mikser koristite dok su krem ili umak još uvek topli, sigurno ćete se veoma uspešno rešiti grudvica.
Umutite pavlaku za šlag.
Brzo i jednostavno, pavlaku za šlag možete umutiti štapnim mikserom. Stavite manju količinu slatke pavlake u usku, visoku, plastičnu čašu koja se obično dobije uz mikser i za tren oka imate sveže umućen šlag.

preuzeto sa sajta: hranazadusu
Umutite jaja
Verovali ili ne, štapni mikser vam može poslužiti i da umutite jaja za kajganu ili smesu za palačinke, brzo i jednostavno.
“Popravite” puter od kikirikija
Ako vam se puter od kikirikija razdvojio i na površinu je isplivala masnoća, to ćete veoma jednostavno rešiti kratkim mućenjem putera štapnim mikserom.
Pasirajte voće i povrće
Voće i povrće za dečije kašice i sosove možete ispasirati štapnim mikserom bez upotrebe velikog blendera koji je obično veoma nezgodan za pranje.
Tags: