informacije i poručivanje: 021-553-594, magichome@magichome.rs

Punjeni plavi patlidžan

Objavljeno: Povrće
Najbolji jesenji recepti.

Potrebno je:

4-5 manja plava patlidžana, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 2 šargarepe, 4-5 čena belog luka, 1/2 veze peršuna, 1 l vode, 4-5 kašike soli, 1 kašika šećera, 1/2 kesice konzervansa.

Priprema:

Plavi patlidžan operite i skinite mu drške. Svaki rasecite s jedne strane do ivice od jedan centimetar, stavite u sud, nalijte vodom, malo posolite i kuvajte od trenutka ključanja još 5-6 minuta. Nakon toga ga izvadite iz vode, ocedite i ostavite da se ohladi. Povrće očistite i operite. Papriku iseckajte na tanke kolutove, šargarepu izrendajte, peršun sitno iseckajte kao i beli luk, posolite po ukusu i izmešajte. Ovom smesom dobro napunite svaki patlidžan, pa punjeni patlidžan poređajte u sud i nalijte presolcem. Za presolac prokuvajte vodu sa soli i šećerom dok se so i šećer ne rastope, pa kada skinete sa vatre dodajte konzervans. Poklopite i ostavite da tako stoji dva dana na sobnoj temperaturi, a onda stavite u frižider još dva dana. Nakon toga odložite u ostavu za zimnicu, mada ovu salatu možete jesti i nakon nekoliko dana.

preuzeto sa sajta: zena.blic

Tags: