informacije i poručivanje: 021-553-594, magichome@magichome.rs

Jesenji kolač II

Objavljeno: Kuglof
Još jedan recept u kojem je bundeva glavni sastojak.

Sastav:

• 180 ml jogurta
• 150 ml mleka
• sok od jedne narandže
• 400 g očišćene bundeve
• 250 g mekog brašna
• 100 g šećera
• prstohvat soli
• 15 g praška za pecivo
• 2 kašike kokosa
• sitno rendana korica cele narandže
• 100 g seckane bele čokolade
• 100 g seckanih badema
• đumbir
• cimet

Priprema:

Bundevu skuvajte u vodi da omekša toliko da od nje možete viljuškom ili mikserom napraviti pire. Dakle, kuvajte, ocedite višak vode i napravite pire od bundeve. Ostavite ga da se malo ohladi, zatim dodajte jogurt, mleko i sok narandže pa sve dobro promešajte.
U posebnoj posudi prosejte brašno, dodajte šećer, prstohvat soli, prašak za pecivo, kokos, rendanu koricu narandže, usitnjenu belu čokoladu, bademe, malo rendanog đumbira i cimet u količini koju volite.
Toj mešavini dodajte mešavinu s bundevom i sve promešajte da bi se svi sastojci u potpunosti sjedinili.
Masu sipajte u podmašćen i pobrašnjaven kalup i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, a kasnije smanjite temperaturu na 180 stepeni.
Kad se kuglof ispeče, ostavite ga u kalupu da se ohladi (kad je pečen, veoma je mekan, stegnuće se kad se ohladi, pa ćete ga lako izvaditi iz kalupa).
Savet: Bademe i belu čokoladu možete i izostaviti ili bademe po želji zameniti lešnicima ili orasima.

preuzeto sa sajta: doznajemo.com
Tags: