informacije i poručivanje: 021-553-594, magichome@magichome.rs

Torta di noći

Objavljeno: Torte
Najfinija poslastica od kestena.

POTREBNO JE

80 g pinjola, 
360 g brašna, 
40 g šećera, 
120 g putera, 
2 jaja, 
280 g sveže očišćenog kestena, 
200 g lešnika, 
16 g kompota od kajsije

ZA KREM OD VANILE

1 l mleka, 
200 g šećera, 
100 g gustina, 
4 štapića vanile, 
10 žumanaca

PRIPREMA

Zamesite testo od brašna, mlevenih pinjola, šećera, putera i jaja. Ostavite ga da odstoji pola sata. Zatim ga razvucite i stavite u kalup. Preko testa stavite papir za pečenje i sipajte pasulj ili pirinač, pa pecite u rerni na 180 stepeni. U međuvremenu pripremite krem od vanile. Prokuvajte mleko, pola količine šećera i vanilu. Žumanca i preostalu količinu šećera umutite i dodajte gustin. Tu smesu sipajte u provrelo mleko i kuvajte još tri minuta. Ovo je osnova vanil ili poslastičarskog krema. Na ispečeni tart sipajte vanil krem i preko stavite svež kesten, lešnik i kompot od kajsije. Tart pecite još deset minuta na 180 stepeni. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.

preuzeto sa sajta: zena.blic

Tags: