informacije i poručivanje: 021-553-594, magichome@magichome.rs

Sufle od limuna

Objavljeno: Sufle

Za desert nešto osvežavajuće, nežno i limunkasto - vazdušasta kremica od limuna servirana u izdubljenim "čašicama" limuna

Možete je poslužiti i na uobičajeni način, u malim keramičkim posudicama i biće fini desert na kraju ručka... želim vam prijatno nedeljno popodne.:)

SASTOJCI:

4 jaja, 8 kašika šećera, 1 kesica vanilin šećera, 4 kašike soka od limuna, malo naribane korice limuna, 2 kašike brašna, 6 većih izdubljenih limuna.

PRIPREMA:

Ako možete nabavite krupnije limune jer će vam oni odlično poslužiti umesto posudica za pečenje. Limune prethodno dobro operite toplom vodom, a možete ih čak ostaviti i neko vreme potopljene u rastvoru sode bikarbone i vode ukoliko su prethodno bili prskani. Odsecite 1/3 vrha i ostavite na stranu (može da posluži kao dekoracija) a ostali deo pažljivo izdubite.

Prvo oštrim nožem zasecite svuda u krug, a potom kašičicom izvadite sredinu. Pokušajte da odvojite što više od unutrašnje, bele kore, da sufle posle ne bi bio gorak. Ako je potrebno, zasecite dno ravno da bi korpice mogle da stoje. Zatim, preokrenite izdubljene limune da bi se ocedio višak soka. Odvojite žumanca od belanaca, a rernu uključite na 180°C da se polako greje. Žumanca stavite u dublji sud, dodajte 4 kašike šećera, vanilin šećer, brašno, sok i koricu neprskanog limuna, pa sve kuvajte na pari 10-tak minuta dok se krem na zgusne. Posebno umutite čvrstu penu od belanaca, dodajte preostali šećer i pažljivo umešajte u smesu od žumanaca koja se malo prohladila. Napunite izdubljene korpice od limuna do 2/3 visine. Poređajte na pleh i stavite u prethodno zagrejanu rernu da se peku oko 20-tak minuta. Nemojte otvarati vrata za vreme pečenja. Sufle je gotov kada lepo naraste, a gornja korica dobije finu, rumenu boju. Izvadite iz rerne, pospite šećerom u prahu i odmah poslužite.




preuzeto sa sajta: kuhinjica-mignone

Tags: