informacije i poručivanje: 021-553-594, magichome@magichome.rs

Bundevasti receptići

Objavljeno: Kolači sa povrćem
Mafini sa bundevom koji najlepše prijaju ujutru uz šoljicu bele kafe.

Krem čorbica od bundeve


Sastojci: 500 g bundeve, 1 veći crni luk, 500 ml pilećeg bujona, 1 dl slatke pavlake, kašičica meda, so, biber 
Priprema: Bundevu isecite na manje kocke, poređajte na pleh preko papira za pečenje, pored stavite i celu glavicu luka. Sve pecite u rerni na 180 C dok povrće ne omekša. Prebacite u blender, dodajte malo vode i izmiksajte u fini pire. Stavite u lonac, dodajte pileći bujon ili supicu od kockice, kašičicu meda i začinite po ukusu. Kuvajte par minuta i na kraju umešajte slatku pavlaku. Servirajte uz prepečene hlepčiće namazane maslacem i posute začinskim biljem.



 

Mafini sa bundevom i krem sirom


Sastojci (za 12 mafina): 225 g brašna, 120 g šećera, 1 dl ulja, 1 šolja pasirane bundeve, 2 jaja, 1/2 kašičice praška za pecivo, 1,5 kašičica cimeta, 1/2 kašičice mlevenog đumbira, malo naribanog muskatnog oraščića i par izmrvljenih karanfilića 
Fil: 100 g krem sira, 50 g šećera 
Priprema: U dubljoj posudi izmešati šećer, ulje, pasiranu bundevu i jaja. Bundevu prethodno treba iseći na kockice i peći u rerni dok ne postane mekana, a zatim ispasirati u mikseru. Dodati brašno pomešano a praškom za pecivo i sve začine redom. Izmešati da se svi sastojci ne sjedine.
U kalup za mafine staviti prvo papirnate korpice, a zatim u svaku sipati po kašiku smese. Izmešati krem sir i šećer (može se prethodno držati u frižideru da se malo stegne), pa u svaku korpicu staviti po kašičicu fila. Korpice dopuniti preostalom smesom od bundeve i staviti u zagrejanu rernu.
Peći na 200 C oko 20-25 minuta. Mafine pre služenja posuti šećerom u prahu... prijatno grickanje!:)
Napomena: pre pečenja, mafine možete posuti mešavinom šećera, cimeta, brašna i maslaca, napravite mrvice i pospite ih odgore ako želite da imaju "čupavi" izgled.

preuzeto sa sajta: kuhinjica-mignone
Tags: